IKLAN

Cara Buat Inti Kacang Merah Untuk Pau

Pau goreng ni memang cukup sedap buat hidangan santai bersama keluarga. Kalau nak guna sikit aje buat 12 daripada adunan.


Pin On My Album

Cara Buat Pau Goreng Kacang Merah.

. Kukus pau selama 10 minit. Satukan kesemua bahan inti dan masak hingga pekatSetelah pekat masukkan minyak makan dan kacau sehingga mesra. Sebelum membuat pau kita kenalah sediakan intinya dahulu.

Ianya juga merupakan kuih yang sangat sedap dihidang panas-panas. Video kali ini saya buat inti kacang merah untuk membuat kuih pau atau hamcimpeng dsb. CARA BUAT PAU GORENG DAN INTI KACANG MERAH HOMEMADE.

Resepi pau goreng inti kacang merah ini sudah pasti ramai penggemarnya. 3 sudu makan marjerin SERI Pelangi 5 sudu makan susu pekat. Untuk inti bolehlah menggunakan inti apa sahaja yang anda suka.

Pau goreng boleh difrozenkan sehingganya menyediakannya tidak memakan masa dan senang. Pau inti kacang merah ni sangatlah lembut dan gebu. Pau juga sangat sesuai dijadikan hidangan sarapan pagi dan minum petang anda sekeluarga.

Resepi Pau Goreng Inti Kacang Merah Gebu. Bila air mendidih barulah kukus pau tadi. CARA MASAK INTI KACANG MERAH SECARA HOMEMADE.

1 sudu makan gula. Dalam dulang untuk susun pau tu pastikan taburkan dengan tepung dulu. Ditambah pula dengan inti kacang merah buatan sendiri memang bertambah-tambah special.

2 sudu makan air suam. Masukkan inti dan tutup kemas. Ambil sedikit doh masukkan inti kacang merah bulat2kan.

Biarkan lebih kurang 5 minit sehingga berbuih Bahan B 4 12 cawan tepung pau 3 sudu besar marjerin. Inti ni kita sediakan 1 hari awal. Kemudian lepas siap susun doh ayakkan sedikit tepung di atas doh supaya bila kita nak ambil untuk goreng tak melekat di tangan.

5 cawan tepung gandum Cap Ros. Ada 3 bahagian video mula-mula Che Nom tunjuk cara penyediaan pes kacang merah. Satukan air yis minyak gula.

Rebus kacang hingga separuh kembang dan kisar sehingga halus kisar bersama air rebusan. Berlainan rasanya dari pau biasa. Kalau menjadi boleh la buat jualan.

Bahan A 1 12 cawan air suam 1 paket yis 11gm 2 sudu besar gula pasir Satukan semua bahan dalam satu bekas dan kacau sebati. Buat pau frozen malam pagi boleh terus goreng balik untuk anak-anak sebelum ke sekolah. Kemudian lepas siap susun doh ayakkan sedikit tepung di atas doh supaya bila kita nak ambil untuk goreng tak melekat di tangan.

Dalam dulang untuk susun pau tu pastikan taburkan dengan tepung dulu. 1 sudu makan yis. Apa kata jom buat pau goreng inti kacang merah pula.

Bila gigit bahagian luarnya terasa garingDalam pula lembut dan gebu gebas. Air untuk merebus kacang secukupnya. Ambil sedikit doh masukkan inti kacang merah bulat2kan.

1Masukkan gula yis air suam. Ok dah baca few tipsnye kan jom study resepi ni lepastu cari bahan then buat. Boleh difrozenkan dan digoreng waktu pagi sebelum anak-anak kesekolah.

Kali ini jom lah tengok Che Nom buat pau kacang merah. Buat sendiri letak inti meriah gitu. Gula pasir ikut kesesuaian rasa.

Hi semua dah lama rasanya Che Nom tak buat kuih. Resepi menghadirkan pau berintikan kacang merah. Inti ini ada dijual yang readymadetapi saya lebih suka buat sendir.

Rehatkan pau selama 20 minit. Buat sendiri letak inti meriah gitu. Anak-anak pula antara penggemarnya.

Resepi pau goreng daripada Sha Roziah Al Yahya di laman Facebook ini amat menarik. Jom lihat bahan-bahan yang diperlukan. Untuk mengukus didihkan air didalam periuk pengukus.

Assalamualaikum Hi semua Saya DaniaSaya nak tunjuk cara buat inti pau kacang merah yang sangat senang dah mudah masak inti kacang merah tu kena 2 jam. Terasa muak pula makan goreng pisang atau cekodok untuk minum petang ni kan. Untuk pau ita kali ini ita menggunakan inti kacang merah.

Cara buat pau adalah secara kukus manakala inti dalamnya iaitu kacang merah dimasak di atas api yang perlahan. Pasti puas hati dengan hasilnya. 12 cawan gula merah.

Inti kacang merahnya pula dibuat sendiri. Inti ni dapat banyak juga. 2-3 sudu makan tepung gandum.

Terima kasih Yong Anisah Yaacob untuk perkongsian resipi Pau ini Bahan-bahan. Pau Putih Melepak Cinderella inti kacang merah. 4 sudu makan minyak masak.

Inti kacang merah Bahan-bahan. 7 ½ 1kg minyak masak untuk menggoreng. Biarkan seketika hingga yis tu nampak kembang dalam gelas.

800 gram tepung gandum 1 biji telur 3 sudu besar planta 2 sudu besar susu pekat 1 sudu kecil gula ½ gelas air suam 1 peket yis Air sejuk secukupnya. Bagi anda yang suka makan Pau Goreng panas-panas resipi perkongsian saudari Sha Roziah Al Yahya ni antara yang boleh dicuba. Letakkan setiap pau diatas kertasdaun pisang.

Jom cuba buat. Kedua cara untuk buat doh pau. Proses memasak bagi kuih pau mengambil masa kira-kira 120 minit ia merangkumi masa memasak inti dan juga masa memasak pau tersebut.

Kacang merah sebagai inti ikut suka Cara.


Peg S Cottage Recipe Of Pandan Ki Kia Gu Aka Chinese Steamed Glu Pandan Easy Meals Cottage Meals


Kuih Bulan Simple Cooking Recipes Desserts Food And Drink Food


Ghim Tren Picture With Recipes


Pin On Food


Bun Kacang Merah Gebu Credit To Ina Azlina Group Resepi Kita Thanksgiving Desserts Treats Tunisian Food Homemade Dinner Rolls


Resep Bakpao Isi Coklat By Yunda Yun Oleh Yunda Yun Recipe Coklat Resep Resep Kue


Pin On Steamed Buns


Kaya Pao Kaya Chinese Steamed Bun Mykitchen101en Com Steamed Buns Food Recipies Snack Cake


Learn What Are Chinese Food Dessert Snacks Dishes Tasty Baking Diy Food Recipes


Pin On Koleksi Resepi Masakan


Roti Semir Cooking With Sheila Resep Roti Resep Roti


Pin Di Bao Bun Mantou Recipes


Resep Roti Goreng Kacang Merah Makanan Dan Minuman Kacang Merah Makanan Jalanan


Pin On Resepi Mas Cotek


Pin On Recipes


Pin On Malaysian Delicacies


Pin On Malaysian Delicacies


Pin On Resepi Masakan Simple Sedap


Pin On Kuih

0 Response to "Cara Buat Inti Kacang Merah Untuk Pau"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel